ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تفاوت L298,L293
نویسنده پیام
visionman آفلاین
Newbie
*

ارسال‌ها: 2
تاریخ عضویت: Jun 2014
اعتبار: 0
سپاس ها 2
سپاس شده 3 بار در 2 ارسال
ارسال: #1
تفاوت L298,L293
سلام.یه سوال ساده. Idea فرق
l298, l293
در چیه؟
06-16-2014 04:53 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط N1983
Eagle آفلاین
Newbie
*

ارسال‌ها: 3
تاریخ عضویت: Jun 2014
اعتبار: 1
سپاس ها 0
سپاس شده 6 بار در 3 ارسال
ارسال: #2
RE: تفاوت L298,L293
خوب منم ساده جواب میدم
عرضم به خدمدتون که همون طور که می دونید برای جلوگیری از جریان برگشتی به درایور دیودهایی رو قرار میدن تا مدار مشگل پیدا نکنه
L293 داخلش این دیودارو داره L298 نداره باید خارجی در نظر بگیرید.
جفتشون درایورن پس برای ما جریان خروجی این دوتا مهمه که :
L293 برای موتور 1.2 آمپر جریان تامین می کنه ولی
L298 تا 2.5 آمپر رو باتوجه به طراحی برای موتور تامین می کنه
معمولا درایور داغ می کنه (اصلا درایوری که داغ نکنه درایور نیست که ) Tongue
L298یک بخش فلزی داره برای نسب هیتسینک به منظور خنک شدن L293 نداره
اگر می خواید رو برد بورد یا برد سوراخ دار تست کنید با L298 به مشگل بر می خورید چون پایه هاش غیر عادی هستش
   
06-16-2014 06:01 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط N1983 ، mis.esmailzade
mis.esmailzade آفلاین
Moderator
*****

ارسال‌ها: 3
تاریخ عضویت: Apr 2014
اعتبار: 1
سپاس ها 42
سپاس شده 3 بار در 3 ارسال
ارسال: #3
RE: تفاوت L298,L293
در تکمیل صحبت های دوستمون
تفاوت L298,L293
اولین تفاوت شان در شکل ظاهری و چینش پایه ها
است.
L293 یه
سری دیود داخلی برای محافظت داره که L298 نداره.
تفاوت اصلی در جریان خروجی است
جریان لحظه ای در L298 3A, در L293،2A و
در L293D،1.2A است.
و جریان پیوسته در L298 2.5A, در L293،1A و
در L293D،600mA است.
تفاوت سوم این دو قطعه در قیمتشان است.
(آخرین ویرایش در این ارسال: 06-17-2014 08:30 PM، توسط mis.esmailzade.)
06-17-2014 08:12 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط N1983
N1983 آفلاین
Junior Member
**

ارسال‌ها: 23
تاریخ عضویت: Jun 2014
اعتبار: 0
سپاس ها 47
سپاس شده 14 بار در 11 ارسال
ارسال: #4
RE: تفاوت L298,L293
سلام کسی اینجا هست من و راهنمایی کنه من می خوام 4 تا موتور دی سی 2 آمپر رو با این درایور ها راه اندازی کنم اگرامکان داره مدار و یک نمونه کد سی برای میکرو کنترولر اینجا توضیح بدین مرسی از این پست خوبتون
06-18-2014 01:51 AM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
Aseman آفلاین
Newbie
*

ارسال‌ها: 2
تاریخ عضویت: Jun 2014
اعتبار: 1
سپاس ها 0
سپاس شده 4 بار در 2 ارسال
ارسال: #5
RE: تفاوت L298,L293
سلام این لینک دیتا شیت این سنسوره در جواب بعدی یک نمونه مدار براتون ارسال میکنم
https://www.sparkfun.com/datasheets/Robo...Bridge.pdf
(آخرین ویرایش در این ارسال: 06-20-2014 06:07 PM، توسط Aseman.)
06-20-2014 06:07 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط N1983 ، mis.esmailzade
mis.esmailzade آفلاین
Moderator
*****

ارسال‌ها: 3
تاریخ عضویت: Apr 2014
اعتبار: 1
سپاس ها 42
سپاس شده 3 بار در 3 ارسال
ارسال: #6
RE: تفاوت L298,L293
سلام N1983
همیشه تو راه اندازی قطعات الکترونیکی بهترین منبع دیتا شیت قطعات است.
اگر این طور در نظر بگیریم که موتور های شما جریان پیوسته ی 2A نیاز دارن می توان از دو L298 استفاده کرد و به هر درایور دو موتور را متصل کنید.دیاگرام پیشنهادی دیتا شیت را در پایین آوردم که خود دیتا شیت برای کاهش نویز خازن های مورد نیاز را هم پیشنهاد داده که در تجربه هم این مقادیر مناسب بوده.
[تصویر:  1dQYmx.png]

حالا اگه شما موتوری داشته باشی که ممکنه تحت شرایطی جریان بالایی بکشه دیتا شیت مدار دیگه ای پیشنهاد کرده تا در صورتی که موتور جریان بالایی کشید مشکلی پیش نیاد، که در این صورت باید برای هر موتور یک درایور بذارید.

[تصویر:  2iCPtf.png]

اینم مدار طراحیش تو altium
با استفاده از دو درایور برای دو موتور
m1, m2 پایه های 1و2 موتور اول
m3m m4 پایه های 1و2 موتور دومه
[تصویر:  4ZtXzc.png]
(آخرین ویرایش در این ارسال: 06-20-2014 06:40 PM، توسط mis.esmailzade.)
06-20-2014 06:15 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط N1983
Aseman آفلاین
Newbie
*

ارسال‌ها: 2
تاریخ عضویت: Jun 2014
اعتبار: 1
سپاس ها 0
سپاس شده 4 بار در 2 ارسال
ارسال: #7
RE: تفاوت L298,L293
/*****************************************************
This program was produced by the
CodeWizardAVR V2.03.4 Standard
Automatic Program Generator
Project :
Version :
Date : 10/23/2013
Author :
Company :
Comments:


Chip type : ATmega32
Program type : Application
Clock frequency : 11.059200 MHz
Memory model : Small
External RAM size : 0
Data Stack size : 512
*****************************************************/

#include <mega32.h>
#include <delay.h>


// External Interrupt 0 service routine
interrupt [EXT_INT0] void ext_int0_isr(void)
{
// Place your code here
PORTB.0 = 1;
delay_ms(10);

}

// Timer 0 overflow interrupt service routine
interrupt [TIM0_OVF] void timer0_ovf_isr(void)
{
// Place your code here

}

// Declare your global variables here

void main(void)
{
// Declare your local variables here

// Input/Output Ports initialization
// Port A initialization
// Func7=In Func6=In Func5=In Func4=In Func3=In Func2=In Func1=In Func0=Out
// State7=T State6=T State5=T State4=T State3=T State2=T State1=T State0=0
PORTA=0x00;
DDRA=0x01;

// Port B initialization
// Func7=In Func6=In Func5=In Func4=In Func3=In Func2=In Func1=In Func0=In
// State7=T State6=T State5=T State4=T State3=T State2=T State1=T State0=T
PORTB=0x00;
DDRB=0x00;

// Port C initialization
// Func7=In Func6=In Func5=In Func4=In Func3=In Func2=In Func1=In Func0=In
// State7=T State6=T State5=T State4=T State3=T State2=T State1=T State0=T
PORTC=0x00;
DDRC=0x03;

// Port D initialization
// Func7=In Func6=In Func5=Out Func4=In Func3=In Func2=In Func1=In Func0=In
// State7=T State6=T State5=0 State4=T State3=T State2=T State1=T State0=T
PORTD=0x00;
DDRD=0x20;

// Timer/Counter 0 initialization
// Clock source: System Clock
// Clock value: 1382.400 kHz
// Mode: Normal top=FFh
// OC0 output: Disconnected
TCCR0=0x02;
TCNT0=0x00;
OCR0=0x00;

// Timer/Counter 1 initialization
// Clock source: System Clock
// Clock value: 10.800 kHz
// Mode: Ph. correct PWM top=03FFh
// OC1A output: Non-Inv.
// OC1B output: Discon.
// Noise Canceler: Off
// Input Capture on Falling Edge
// Timer 1 Overflow Interrupt: Off
// Input Capture Interrupt: Off
// Compare A Match Interrupt: Off
// Compare B Match Interrupt: Off
TCCR1A=0x83;
TCCR1B=0x05;
TCNT1H=0x00;
TCNT1L=0x00;
ICR1H=0x00;
ICR1L=0x00;

OCR1AH=0x00;
OCR1AL=0x00;
OCR1BH=0x00;
OCR1BL=0x00;

// Timer/Counter 2 initialization
// Clock source: System Clock
// Clock value: Timer 2 Stopped
// Mode: Normal top=FFh
// OC2 output: Disconnected
ASSR=0x00;
TCCR2=0x00;
TCNT2=0x00;
OCR2=0x00;

// External Interrupt(s) initialization
// INT0: On
// INT0 Mode: Rising Edge
// INT1: Off
// INT2: Off
GICR|=0x40;
MCUCR=0x03;
MCUCSR=0x00;
GIFR=0x40;

// Timer(s)/Counter(s) Interrupt(s) initialization
TIMSK=0x01;

// Analog Comparator initialization
// Analog Comparator: Off
// Analog Comparator Input Capture by Timer/Counter 1: Off
ACSR=0x80;
SFIOR=0x00;

// Global enable interrupts
#asm("sei")

while (1)
{
if (PIND.3 == 0)
{
PORTB.0 = 1;
delay_ms(100);
PORTB.0 =! PORTB.0;
delay_ms(100);

PORTC.0 = 1;
PORTC.1 = 1;
}

if (PIND.4 == 0)
{
PORTC.0 = 0;
PORTC.1 = 1;
delay_ms(100);


}
if (PIND.6 == 0)
{
PORTC.0 = 1;
PORTC.1 = 0;
delay_ms(100);


}

OCR1AH=0x01;
OCR1AL=0xFF;
delay_ms(20);




};
}
برای اینکه با این درایور بتونید یک موتور DC را راه اندازی کنید چند نکته هائز اهمیت است
1. پایه int1 , int 2, int3, int4 برای فعال کردن درایور میباشند , در واقع برای تعین جهت چرخش موتور ها می باشد.
به این ترتیب که int 1=1 و int2 =0 جهت موتور راست گرد یا چپ گرد می باشد و اگر مقادیر int1 و int2 را یکدیگر عوض کنیم جهت چرخش موتور عوض میشود
نکته: باید حواسمان باشد که هر دو پایه از int ها مخصوص یک موتور می باشد. و در مقابل باید پایهout 1 و out2 را به موتور وصل کنیم
2. برای راه اندازی درایور باید توسط میکرو کنترولر یک موج pwm تولید کرده و خروجی پایه انتخاب شده مثل OC1B تایمر مربوطه را باید به پایه ENA با ENB وصل نمود
نکته
توجه داشته باشیم که هر یک از این پایه ها مربوط به یک موتور می باشد. و با کم و زیاد کردن خروجی OC1B سرعت موتور شما دست خوش تغیر میشود.

3. پایه های 9 و 4 باید به منبع تغزیه 12 ولت وصل شوند
4. پایه های GND و SENSA و SENSB همه به زمین پایه منفی باتری متصل مشوند
5. پایه های out1 و out2 هر دو به یک موتور وصل میشوند و out3 و out4 به موتور شماره 2 وصل میشود.


در بالا یک نمونه کد گذاشته ام که به چهار کلید وصل شده که با زدن هر یک از آنها ترمز و چپگرد و راستگرد و افزایش و کاهش سرعت موتور میشوند

امیوارم تونسته باشم جواب سوالتون و بدم
(آخرین ویرایش در این ارسال: 06-20-2014 06:46 PM، توسط Aseman.)
06-20-2014 06:45 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس شده توسط N1983 ، mis.esmailzade
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان